Goda råd för den första dejten

Goda råd för den första dejten

Hur du än väljer att dejta, med hjälp av nätet, matchning eller genom att träffa människor i snabbköpet, kommer du förr eller senare till tidpunkten för första dejten. Även om man säger, att man endast kan ge ett första intryck, har du i hög grad möjlighet att ge ett nytt sådant på den första dejten, när du här träffar personen på ett helt annat sätt. Det gäller att utnyttja denna möjlighet till fullo – du får inte en första dejt med samma person igen!

Med allmän hövlighet kommer man långt

Ett mycket bra råd för den första dejten är att komma ihåg ens uppfostran. En allmän god uppfostran kan mycket väl vara receptet för en framgångsrik första dejt, och eftersom den första dejten är grunden för en framgångsrik relation, är detta extremt viktigt! Som man på den första dejten har du vissa förpliktelser. Se till att hålla upp dörren, att dra ut stolen, att i de flesta fall betala notan, och på det hela taget behandla din dejt på rätt sätt. Som kvinna har du inte samma krav, men hur du väljer att uppföra dig, exempelvis om du tar initiativ till samtal eller inte, är avgörande för hur framgångsrik dejten blir.

Det verkar nästan för självklart att säga att man ska komma ihåg att uppföra sig ordentligt på den första dejten, men det är faktiskt ganska många, som ändå glömmer bort detta. Ta med dig din goda uppfostran och din hövlighet innan du går ut med din dejt för att undvika att göra de dummaste misstagen!

Ha realistiska förväntningar på din dejt

Om du i början på varje dejt förväntar dig, att detta ska vara dejten med stort D, kommer du bli besviken en hel del gånger. Var i stället realistisk med dina förväntningar på din dejt, så att du i stället då och då kan njuta segerns sötma. Att vara realistisk innebär bland annat, att du inte ska bli besviken om du inte kan få igång ett samtal som flyter på. Om ditt sällskap dessutom inte verkar särskilt angelägen om att boka in en ny dejt, bör du inte heller ta det som ett personligt nederlag, utan mer som ett tecken på att du bör leta vidare någon annanstans.

I gengäld måste du också se till att njuta av segern, om din dejt rent faktiskt visar sig vara en stor framgång. Om ni har en mycket trevlig kväll, och din dejt frågar, om du vill upprepa den, ska du inte vara rädd för att jubla när du kommer hem. Njut av att det går riktigt bra!

Välj rätt plats

Kom också ihåg att välja rätt plats för den första dejten, då detta kan betyda allt för kvällens framgång. Ett gott råd är alltid att välja en plats, där det hela tiden finns folk runt omkring er. Inte bara ger detta möjligheter att inleda konversationer utifrån vad som händer omkring er, det minskar även risken för att den obehagliga och pinsamma tystnaden uppstår.

Om du gör ett gott förarbete när du väljer en bra plats för dig och din dejt, och därutöver friskar upp ditt manér, så har du goda chanser att få en ytterst framgångsrik första dejt. Lycka till med ditt projekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *