Gratis dejtingsajter är inte rätt väg att gå

Gratis dejtingsajter är inte rätt väg att gå

Det kan vara frestande att välja en av de många gratis dejtingsajterna som finns att tillgå i Sverige. Dock är denna typ av dejtingsajter inte alltid det bästa valet, trots att man inledningsvis sparar lite pengar.

Låt oss förklara varför; I USA har det funnits gratis dejtingsajter under flera år än i Sverige. Därför har amerikanerna också mer erfarenhet av denna typ av dejtingsajter. Dessa erfarenheter kan vi svenskar ha nytta av, när vi står i valet mellan en av de många dejtingsajter som finns därute – både de som är gratis och de som kostar en slant.

Amerikanerna har haft tre särskilda problem med de gratis dejtingsajterna:

Oseriösa användare och bedragare: Även om de sistnämnda sällan blir ett problem på de svenska dejtingsajterna, har svenska gratis dejtingsajter redan nu problem med oseriösa användare. De användare, som inte bryr sig om att betala en låg månadsavgift, är inte särskilt intresserade av att börja dejta på riktigt. Därför är det också till stor del ett slöseri med tid att vända sig dessa användare, och man upplever ofta att mycket tid slösas bort på de gratis dejtingsajterna.

Vad de ”gratis” dejtingsajterna verkligen vill: Reklam, reklam och reklam. Det är vad du kommer att se på de kostnadsfria svenska dejtingsajterna. De ska trots allt få in pengar från något håll, och när du inte ger dem pengar i form av abonnemangsavgifter, vill de få dig att klicka på reklambanners i stället.

Brist på funktioner: Med brist på funktioner på gratis dejtingsajter tänker vi särskilt på den geniala matchningsfunktionen. Med denna tar dejtingsajterna fram intressanta kontakter för dig, utifrån kriterier som intressen, personlighetstest och ålder. Detta är ett smart sätt att träffa nya människor på, då ni är säkra på att ha något gemensamt – men detta är blott en av de funktioner som man blir utan när man använder en gratis dejtingsajt.

I stället för att klicka runt på gratissajterna i all evighet, kan du med fördel välja att använda de dejtingsajter som kostar några kronor – de är alltid mycket bättre. Det betalar sig på lång sikt att välja bort de gratis dejtingsajterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *