Grundläggande regler för dejting

Grundläggande regler för dejting

De grundläggande reglerna för dejting är inte komplicerade. Det handlar om att ha vanligt hyfs och vara artig mot andra människor. Det finns dock några saker som du bara måste komma ihåg – och inte bara för att det handlar om en dejt och att du vill ge ett bra intryck.

Först och främst gäller det att du behandlar din dejt med respekt. Kom i tid, oavsett om du hämtar upp henne från hennes bostad eller om ni träffas på en offentlig plats. Lämna inte din dejt i sticket. Om du måste ställa in dejten på grund av oundvikliga skäl, ring då upp din dejt och förklara och be om ursäkt. Du bör också föreslå en ny tid och en ny plats.

Lägg energi på att visa att dejten är viktig för dig. Klä dig passande. Kom inte onykter till dejten och drick inte för mycket under själva dejten heller.

För män: beställ inte åt din dejt utan att fråga först, och om ni går ut och äter middag, fråga din dejt innan du beställer in vinet. Fråga om hans/hennes arbete och vilka som är de största intressena.

Det är också mycket oartigt att hela tiden ringa och skicka sms eller e-post när du är ute med någon. Ge din dejt din fulla uppmärksamhet. Om ett samtal är mycket viktigt, förklara varför du måste ta det.

Ha ett öppet sinne. Att träffa nya människor är svårt för alla, så även om det är lite generande i början, försök att hålla igång konversationen och bemöda dig om att hålla stämningen på en okomplicerad nivå. Att bara få människor att känna sig bekväma i ditt sällskap är ju trevligt i sig.

Om du är kille, och upplevde att dejten var trevlig, och du vill bjuda ut henne igen – säg då att du kommer att ringa. Om dejten inte motsvarade dina förväntningar, tacka för träffen, säg hej då och säg inte att du kommer att höra av dig. Det är bättre att avsluta det hela i stället för att ge någon falska förhoppningar.

En annan sak: även om du inte hade en fantastisk dejt, låt det gå en dag eller två innan du bestämmer dig för att inte träffa personen igen. En sak du aldrig får göra är att tala illa om personen med dina vänner – du kan ju träffa på honom eller henne i något sammanhang i framtiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *