Tips för män på första dejten

Tips för män på första dejten

Det finns några regler som är så grundläggande, att du kanske känner att du inte behöver få dom förklarade för dig. Har du inte koll på det mest grundläggande kan du dock sätta krokben för dig själv. Huruvida du vill träffa personen igen eller inte är något du bara kan veta efter den första dejten, men läs gärna vidare för att få information som är nödvändig att känna till.

Var aldrig försenad. Detta är livsviktigt. Du kanske inte tycker att det är så extremt viktigt, men för en kvinna verkar det som att du helt enkelt inte är tillräckligt intresserad av henne för att se till att du kommer i tid. Om ni har kommit överens om att träffas på en offentlig plats och hon är i tid, så finns risken att hon tror att du har lämnat henne i sticket – och det är inte direkt någon bra start på en dejt. Om du råkar ut för ett nödläge bör du visa hövlighet och ringa upp henne.

Ok, nu har din dejt inletts. Du vet att du är en mycket intressant person. Det är ju därför hon har gått med på att gå ut med dig. Men, låt inte hela konversationen handla om dig. Fråga henne om hennes arbete och intressen, och lyssna när hon svarar. Var intresserad av det hon berättar, och ställ frågor för att visa att verkligen lyssnar uppmärksamt.

Om du har känt henne en tid så har du ett försprång. Du kommer då att känna till något om hennes intressen. Det är alltså inte en dålig idé att i förväg undersöka vad hon gillar. Ge henne också komplimanger – men bara om du verkligen menar vad du säger. Om du är för översvallande kommer komplimangerna att låta oäkta. Förmodligen har hon ansträngt sig för att vara fin, så tala om för henne att hon har gjort det bra.

När så notan kommer, se till att det är du som tar emot den. Visserligen är kvinnor frigjorda, men det är fortfarande en fin gest att som man erbjuda sig att betala. Om hon protesterar, insistera en gång, men om du känner att hon är obekväm med att låta dig betala notan, föreslå att ni delar på den. Låt inte henne betala för dig, åtminstone inte på den första dejten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *