Misslyckade blindträffar – hur du avslutar dom

Misslyckade blindträffar – hur du avslutar dom

Välmenande vänner och familjemedlemmar försöker ofta para ihop de singlar som de känner. Att dejta nya människor är en bra sak, men ibland vill du snabbt avsluta en dejt som inte går så bra. Det första du ska komma ihåg är att om du träffar en person för första gången, se då till att träffas över en kopp kaffe eller en enklare lunch, i stället för middag och ett biobesök. På så sätt kan du avsluta dejten mycket snabbare om dejten skulle visa sig bli misslyckad. Det andra du kan tänka på är att föreslå att ni träffas på en specifik plats. Om han hämtar upp dig är du ju beroende av honom för att komma hem.

Vid slutet av dejten ska du artigt tacka för sällskapet, utan att säga något om planer för en andra dejt eller att du kommer att ringa. De flesta människor fattar vinken. Om du tyckte att dejten var en katastrof så tycker han antagligen också det. Om han emellertid skulle känna annorlunda så avvisa honom vänligt men bestämt. Visa respekt för hans känslor. Du måste dock vara ärlig och berätta sanningen.

Tacka din dejt för sällskapet, men var tydlig med att du inte ser någon framtid för er. Det är heller ingen bra idé att säga att ni fortfarande kan vara vänner, eftersom en vänskap som börjar på detta sätt sällan blir långvarig. Du bör säga detta endast om du tror att ni kan bli mycket goda vänner, men inte vill dejta honom eftersom det inte finns någon gnista.

Det är ytterst viktigt att han inte får några förhoppningar. Om du är för artig när du berättar att det inte kommer bli någon andra dejt, kanske han inte fattar vinken över huvud taget. Försäkra dig om att det inte finns några tvivel. Annars kommer du kanske behöva ta emot ovälkomna telefonsamtal i framtiden. Det är dock lika viktigt att du avvisar personen på ett trevligt sätt. Du kan ju träffa din dejt i ett socialt sammanhang i framtiden. Ett bittert slut på dejten kan göra situationen besvärlig för er båda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *