Vad folk letar efter hos en partner

Vad folk letar efter hos en partner

Att hitta en potentiell match är bara det första steget på vägen mot att hitta en partner. Dejtingen i själv kan vara knepig – du har kanske en klar tanke om vad du letar efter, men så fort du ser en attraktiv dejtingprofil eller träffar en person, så släpper du den tanken direkt. Här är vad du bör hålla i minnet, samt några fallgropar du bör undvika, när du dejtar.

Attraktivt utseende

Vi människor attraheras naturligt till fysisk skönhet. Vi mår bra när vi umgås med attraktiva människor. Medan det fysiska kan vara viktigt i viss utsträckning, är det dock inte den enda viktiga aspekten i en människas personlighet. En match som endast baseras på fysisk attraktion kommer inte att hålla. Många människor som inte direkt klassas som attraktiva, enligt gängse regler, kan ha mycket starka och attraktiva egenskaper som kompenserar för ”bristen” på skönhet.

Gemensamma värderingar

Vi människor söker typiskt sett någon som liknar oss själva – en match som har samma världsbild och samma värderingar som vi själva har. Med en sådan match kan man växa både tillsammans och var och en för sig.

Sinne för humor

Att kunna skratta åt samma saker är avslappnande, roligt och får dig att må bra. Det skapar snabbt ett band och en förståelse mellan er.

Ögonkontakt

De flesta människor söker ögonkontakt med en potentiell match, eftersom viljan att ta ögonkontakt är ett tecken på integritet och uppriktighet. Många gånger är det genom ögonen som attraktionen tänds. Ögonen kan ju uttrycka så många olika känslomässiga nyanser.

Känslomässigt stöd och acceptans

Alla personer söker efter känslomässigt stöd, inte kritik. Människor uppskattar att bli beundrade, även om det sker mycket diskret. Du och din match försöker också bli accepterade av varandra, precis som de personer ni är.

Sanning och uppriktighet

När det handlar om dejting är det viktigt att komma ihåg att människor söker efter ärlighet och integritet i förhållanden. Det är en del av den mänskliga naturen att skönmåla sanningen, men undvik rena lögner. De kommer med säkerhet att avslöjas förr eller senare, eventuellt med ett uppbrutet förhållande som följd. Var ärlig mot dig själv och din partner.

En kommentar

  1. Fastnar alltid för ett par vackra ögon. Ett utseende kan vara nog så vackert men en blick säger allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *